divendres, 25 de novembre del 2011

FIRA GASTRONÒMICA

Aquest cap de setmana els Taurons exposaran a la fira gastronòmica una representació en miniatura del plat típic pobler "Fideus de Marjal".


Vos volem mostrar quin procés hem seguit per arribar a fer aquesta petita representació d'un plat tan conegut.

Primer, amb la classe dels mussols, vàrem anar a la sala d'informàtica per veure el cartell de la fira i per parlar del plat que fariem, per què es deia d'aquella manera i com ho fariem, és a dir, quins materials emprariem per poder-ho fer.

Vàrem veure imatges de gent fent feina als marjals i allò que menjaven quan tenien gana, és a dir, fideus de marjal. També vàrem conèixer quins ingredients s'empraven per fer aquest plat, encara que nosaltres no els emprariem perquè haviem de fer un plat de mentides.

Finalment, vàrem conèixer els materials:
- Fang, per fer la greixonera o plat on anirien els fideus.
- Caragolins, per decorar el plat i com un dels ingredients típics.
- Fideus, per fer el plat i ingredient imprescindible.
- I espècies de safrà, pebre dolç i canyella, també necessaris per fer el plat i molt importants per  voler transmetre l'oloreta que sol fer aquest plat. Aquestes espècies les vàrem conèixer de tres formes, una ensumant les seves olors, dos tastant i tres mirant com deixaven a les nostres mans, boques i llavis uns colors molt originals.


Una vegada que vàrem conèixer tots el material i ens vàrem informar de la història d'aquest plat vàrem començar a fer-ho.
Un dia vàrem fer els plats amb fang, recordant que havia de tenir forma de cercle,


un altre dia vàrem aferrar els fideus i els caragolins que havíem duit a escola,


i el darrer dia vàrem fer una mescla de vernís i espècies per envernissar,donar color i olor a la nostra obra d'art.


i el resultat real ja el coneixereu a la fira, BON PROFIT!!!

2 comentaris:

  1. MOLT ORIGINAL LA FEINA!!!! La veritat és que ha quedat molt bé l'exposició a la fira.
    Taurons: SOU UNS GRANS ARTISTES!!!!
    Enhorabona.

    ResponElimina
  2. Una tasca molt guapa. A a sa fira feien mengera aquests fideus de marjal i molta gent en feia comentaris. Enhorabona mestres!

    ResponElimina