dimarts, 29 de novembre del 2011

FEM QUADRATS!!

Ahir, dilluns, després de fer el "Bon dia" i de parlar de la Fira, na Sílvia ens va dur una sorpresa. Ens va contar que aquella cosa que estava amagada dins la bossa era molt important i s'emprava molt a l'escola. Així que, vàrem fer allò que fem sempre quan tenim una sorpresa, és a dir, la tocàrem, l'ensumàrem i després vàrem fer preguntes.



Una vegada fet tot això, tots vàrem coincidir que es podia tractar d'un pal perquè era prim i allargat, però na Sílvia ens va explicar que aquella cosa servia per mesurar i per fer quadrats.
Quadrats??? Amb un pal? No ho podíem entendre, així que per entendre millor tot allò que ens deia la mestra vàrem treure de la bossa aquesta nova eina.


Era un REGLA!!! ningú va saber el nom , excepte en Joel que en lloc de dir que era un regla va dir que era un metre. Molt bé, Joel!! per poquet ho endevines!!
Tot seguit, na Sílvia ens va dur un paper molt gros i una pintura, i ens va ensenyar a fer quadrats amb el regla. Va ser un poc complicat però ho vàrem intentar.



Una vegada que tots pintàrem el nostre quadrat sobre el paper, vàrem cercar coses quadrades a la nostra aula i vàrem parlar de com són els quadrats (4 costats iguals).


Finalment, vàrem pintar un quadrat gros de color blau entre tots, el qual ens servirà per penjar coses quadrades que tenguem a l'aula o que duguem de les nostres cases.

A PARTIR D'ARA PODREM DIR QUE CONEIXEM UNA NOVA FORMA GEOMÈTRICA!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada