dissabte, 26 de novembre del 2011

FEM MÀGIA VERMELLA!!

Aquesta setmana passada, concretament el dijous i el divendres, els taurons vàrem fer de mags i  magues. Vàrem convertir gelatina en pols en líquid i després en sòlid. Com aquesta gelatina era de color vermell vàrem anomenar a l'experiment: MÀGIA VERMELLA.
Na Sílvia i en Sergi varen dur tots els utensilis necessaris per poder fer l'experiment i nosaltres, seguint una recepta amb les passes de l'experiment, vàrem anar posant tots els ingredients dins l'olla màgica.



Per fer aquest experiment necessitàvem:
- 6 tassons d'aigua calenta.
- 6 tassons d'aigua molt freda.
- 6 sobres de gelatina en pols.
- i per acabar 3 hores de gelera.

Després de conèixer les passes que haviem de seguir per fer l'experiment, vàrem començar a fer-lo. Primer vàrem conèixer la gelatina en pols, és a dir, l'ensumàrem, tastàrem, tocàrem, etc

Després vàrem posar l'aigua dins l'olla i vàrem esperar que aquesta bullís. Amb molta cura ens vàrem anar aixecant per veure que passa quan l'aigua bull...

surten bimbolletes i vapor!!


Després vàrem posar els sobres de gelatina en pols, vàrem remoure i vàrem afegir l'aigua molt freda.


Una vegada que la gelatina en pols es va convertir en líquid, la vàrem bolcar dins una ribella i la vàrem dur a la gelera, on la deixaríem refredar fins el dia següent.


Al dia següent, divendres, vàrem anar a cercar la nostra ribella a la gelera del menjador per comprovar si el nostre experiment havia sortit bé.
Després vàrem anar a la classe per comprovar i tocar la gelatina sòlida.


I finalment, vàrem anar al pati de la nostra classe a experimentar amb aquesta gelatina tan especial per nosaltres.  

Ho vàrem passar genial i vàrem aprendre moltes coses (el color vermell, els conceptes de pols, líquid i sòlid, la diferència entre calent i fred, etc)
Finalment, vos mostram el resultat artístic de la gelatina escampada sobre les cartolines.



















1 comentari: