dilluns, 10 d’octubre del 2011

PROJECTE: ELS TAURONS



Estimades families com ja sabeu a principi de curs vàrem triar el nom que ens identificaria dins l’escola com el grup de 3 anys B. Aquest nom va ser el dels taurons i la forma de triar-lo va ser la següent:
  1. Cada nin/a va dir un o dos animals, els quals es varen apuntar a la pissarra.
  2. Una vegada escrits tots els noms, es va fer una votació d’aquells que més els agradava tant dels seus com dels dits pels seus companys.
  3. El resultat de la votació va passar de 11 noms d’animals a 5, els quals varen ser els taurons, els conills, les monees, les mosques i els porcs.
  4. Una vegada amb els 5 animals escrits a la pissarra vàrem fer una conversa per triar quin d’aquells animals ens agradaría ser i conèixer. I vàrem anar a la sala d'informàtica  a veure unes fotos sobre tots aquests animals.
  5. Finalment, amb tot allò que sabiem vàrem fer la darrera votació i el resultat va ser : Els Taurons.
Una vegada triat l’animal que ens representaria, els infants varen començar a tenir moltes inquietuds sobre aquests, com per exemple com són, com viuen, que mengen, etc... inquietuds que ens varem proposar investigar entre tots.
Des del primer dia de classe hem estat fent diferents activitats relacionades amb el tauró com son la decoració de les portes de l'aula, el racó dels taurons, uns dibuixos de com són , etc... però fins aquest moment no hem començat encara a investigar, és a dir, a dur a terme el nostre projecte de treball.
Vos demanareu què és un projecte de treball i en què consisteix? un projecte de treball consisteix en cercar informació i dur a terme diferents activitats sobre allò que volem conèixer, sempre, amb la finalitat de donar resposta a les nostres inquietuds i preguntes.
Els projectes de treball poden tenir diferents durades, sempre depenguent dels interessos dels infants, és a dir, poden ser quinzenals, mensuals, trimestrals, semestrals o fins i tot anuals si els infants volem seguir coneixent o no d’aquell tema.
Una altra característica dels projectes de treball és que no només és feina d’aula sinò que també és feina de casa, això vol dir que vosaltres ,les famílies, ens haureu d’ajudar a cercar informació, ja sigui a través dels llibres, internet, fotografies, videos, etc... qualsevol cosa ens ajudarà per conèixer millor a aquests animals.
És molt important que ells cerquin material a ca vostra o un altre lloc però amb la vostra ajuda, la qual cosa els farà sentir-se importants i despertarà en ells la curiositat d’investigar, conèixer, etc... capacitats que a vegades sense voler els hi donam fetes.
Finalment, esperam, tota la classe dels taurons, la vostra participació en aquest projecte de treball com en els que puguin sorgir al llarg del curs, dels quals sereu informats.

Gràcies, Sílvia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada