diumenge, 6 de maig del 2012

LES DENTS DELS TAURONS

Com ja sabeu, el nostre projecte continua en marxa i cada setmana contestam les preguntes que ens varen formular al principi.

La pregunta que ens vàrem fer va ser:
Quantes dents tenen els Taurons?

Així que, primer vàrem fer una conversa per saber el que pensàvem noltros sobre la quantitat de dents que podien tenir o tenien els taurons.
Tot seguit, la tasca va continuar a casa i havíem d'escriure a un paper la quantitat de dents que nosaltres pensàvem o creiem que tenien aquests animals. No es tractava de cercar-ho ni copiar-ho, perquè nosaltres a classe teníem molta informació que havíem de treballar.

Una vegada teníem els nostres papers i les nostres hipòtesis les vàrem posar en comú i les vàrem comprovar amb l'ordinador on vàrem anar a veure fotos reals de taurons amb el fi de comptar les dents i de cercar la resposta a la nostra pregunta.

Després de cercar i cercar vàrem comprovar que no tenien ni 3, ni 10 ni 1000, sinò que els Taurons des què neixen fins que es moren, és a dir, al llarg de la seva vida, poden tenir 3.000 dents, ja que les van renovant quan aquestes s'espenyen.
Una vegada que ja ho vàrem saber i ho vàrem comprovar, varem fer una sèrie d'activitats sobre la boca del tauró i les seves dents. Aquestes activitats ens servirien per conèixer molt millor aquest animal.
Una activitat va ser escriure els números de dents a un full i tot seguit vàrem pintar una boca de tauró i li vàrem aferrar gomets blancs, els quals tenen la mateixa forma i color que les dents d'un tauró.
Cada un de nosaltres vàrem posar tantes dents com vàrem poder.

I un altra activitat va ser fer una boca de tauró el més real possible.
El fi de fer aquesta boca, era saber i comprovar que els taurons no tenen les dents enganxades a la mandíbula sinò que estan enganxades directament a la boca, la qual es fluixeta.
Una vegada que un Tauró perd una dent atacant, les dents de darrera es mouen cap al davant i substitueixen a la dent perduda, per aquest motiu no poden estar enganxades a la mandíbula perquè no es podrien moure.
Així que amb un cartró, plastilina rosa (mateix color que la boca) i argila blanca vàrem fer la nostra pròpia boca de tauró.

El cartró seria la plataforma on fer la forma de la boca. Dos cartrons units que farien la part d'adalt i la part d'abaix.
La Plastilina Rosa ens faria de l'interior de la boca, el qual és rosa, fluix i moldeable com la plastilina, i on enganxaríem les dents.

I l'argila blanca seria la pasta que ens ajudaria a fer les dents. Blanca com les dents i dura a l'aixugar-se com les dents dels taurons!!.


Després de molta feina, la nostra boca va quedar així de bé.
Alerta que mossega!!!!

5 comentaris:

  1. M'HA AGRADAT MOLT VEURE LA FEINA QUE S'HA FET. MOLT BONA FEINA, MOTIVADORA, INTERESSANT,...
    ENHORABONA TAURONS!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Família Alomar-Ximelis.6 de maig del 2012, a les 22:08

    LA BOCA HA QUEDAT SUPER BÉ, SI LA MIRES MOLT T'ENTRA POR DE VERES!!!
    ENHORABONA A TOTS PER LA FEINA REALITZADA,BEN SEGUR QUE AQUESTA TASCA LA RECORDARAN SEMPRE!!!

    ResponElimina
  3. molt interesant..............

    ResponElimina