diumenge, 3 de juny del 2012

PROJECTE: TAURONS

Poc a poc, hem anat contestant a cada una de les preguntes que ens vàrem fer sobre els Taurons.
El nostre projecte ha estat llarg però intens per a tots i totes. Hem après molt i hem viscut cada una de les nostres activitats.
Com va ser amb el cas de les tres darreres preguntes del nostre projecte que ens faltaven per contestar.
Les tres darreres preguntes eren :
1. Hi ha taurons a Mallorca?
2. Quin és el tauró més petit del món?
3. Quin és el tauró més gran del món?
I per contestar-les vàrem fer com sempre, vàrem agafar tota la informació que teníem a l'aula i vàrem cercar respostes a les nostres preguntes.
Una vegada que vàrem trobar la resposta ens vàrem posar mans a l'obra.

Hi ha taurons a Mallorca?
Idò, sí!! hi ha per tota la mar Mediterrànea però no es solen apropar a les costes. Aquest taurons, tan nostres, tenen de nom...TINTORERES i hi ha de moltes mides però els més comuns fan 2 metres.
Per saber que eren dos metres vàrem anar a cercar una cinta mètrica i vàrem mirar lo gran que era aquest tauró. Primer posant el metre a l'estora i després comparant aquesta mida amb nosaltres i amb els mestres.

Quin és el tauró més petit del món?
El tauró més petit del món és el tauró PIGMEU i fa de grandària 10 cm.
Així que, a comprovar quant eren 10 cm. Era més o manco que els dos metres de les tintoreres?
Després d'explicar que els centímetres són ménys que els metres  i que 10cm ho podríem agafar amb la mà o mesurar amb dos dits, vàrem agafar la cinta mètrica i a un paper vàrem fer la marca dels 10 cm.

Després tenguent la marca vàrem pintar el tauró Pigmeu i vàrem posar el seu nom.

Quin és el tauró més gran del món?
El tauró més gran del món és el tauró BALENA i fa de grandària 18 metres.

18 metres?? És poc o molt? Ja sabíem que era més que un tauró Pigmeu perquè eren metres i a més a més perquè era el tauró més gran del món.
Primer, vàrem recordar l'activitat de les tintoreres i que cada un de nosaltres arribam a fer més o manco 1 metre de grandària.
Tot seguit, i després de molt de xerrar, vàrem arribar a la conclusió que hauríem de necesitar molts d'infants per arribar a fer 18 metres i què per mirar la grandària necesitaríem molt de metres.
Per això, cada un de nosaltres vàrem dur una cinta mètrica i amb totes aquestes vàrem sortir al pati a fer amb guix els18 metres. Cada infant marcava al terra 1 metre.
Com era tan llarg i amb el guix no ens podíem fer a l'idea de la grandària del tauró Balena, vàrem recordar que nosaltres feiem més o manco un metre i ens vàrem estirar al costat del tauró balena.
Vàrem necesitar 18 infants!!!
Tot seguit, vàrem agafar un paper i el vàrem posar devora dels infants i per tant devora del tauró Balena.
I a crear i pintar el nostre tauró Balena a escala real.
I finalment a exposar al passadís de l'escola.



1 comentari:

  1. Una gran feina!!! M'ha agrdat molt tota la feina que han pogut fer amb el projeste. Els nins han après molt, és fantàstic veure el què poden aprendre,...
    MOLT BONA FEINA. ENHORABONA TAURONS!!!!

    ResponElimina